2012. október 20., szombat

Utikönyv 1980 - Csehország

TARTALOMJEGYZÉK

XLIV. Budapest - Cesky Krumlov - Volary - Praha - Budapest.

I. Előkészületek ...........       3
Hogyan kerültünk a Sumavába? - Az út megtervezése. - Néhány beszerzés, amelyek közben már Budapesten megcsap bennünket a csehszlovákiai olcsóság szele.

II. Ceské Budejovice ..........     11
Indulás a sötétbe, nemcsak fizikailag, hanem átvitt értelemben is. - A koszok kosza, a mocskok mocska, a piszok teteje. - Megismerkedünk Csehország Firenzéjével, mások szerint Debrecenével, és ebből levonunk egy meghökkentő következtetést, azután tovább állunk.

III. Cesky Krumlov...........          27
Megváltozik az utazás jellege. - A taxi nélküli város. - Lepra Trabanttal a kacsalábon forgó villába. - Új fogalom úti szótárunkban: a krumlovi reggeli. - Mire kellett Eggenberg grófnak a csodálatos aranyhintó? - A bölcs élet szabályai. - Első találkozások a vendéglátóiparral.

IV. Sumava..............         61
Innen kezdve előre meghatározott útiterv nélkül megyünk tovább. - A városnézések, hegyi túrák, nagy evések, sörözések, alvások korszaka következik. - Éjjeli harangszó. - Keletnémetekkel barátkozunk.- Gizi havat lát. - Útitársunk Hemingway . - Isten háta mögötti helyre kerülünk.
    Horni Plana - 61. - Prachatice - 68. - Volary -75. - Lanora - 84,116. Vimperk - 88. - Blatna - 98. - Strakonice - 106. - Stozec - 117.

V. Prága ................129
Nem a legegyenesebb úton, de mégiscsak eljutunk Prágába. - Kapunk egy lakást, amelyben úgy élünk, mint a helybeliek. - Megoldódik a Vaclav-rejtély. - Megmásszuk a száztornyú város néhány tornyát, megtapasztaljuk egy-két vendéglőjét és megnézzük legfőbb látnivalóit. - Családi látogatást teszünk Vaclavéknál, visszavisznek bennünket Cyrano de Bergerac korába, majd nem egészen simán veszünk búcsút a városok anyjától.
    Písek - 129. - Tábor - 134. - Prága - 142.

(1980)
Attachment: u 1980.pdf

1 megjegyzés: