2012. október 25., csütörtök

Utikönyv 1979

Tartalomjegyzék

XL. Budapest - Badacsony - Keszthely - Sümeg - Kőszeg - Budapest...........1

Badacsony......,....... .  3
Hogy kerültünk a Balatonra? - Balatoni ellátás 1977-ben, magyaroknak, utóidényben. - Házigazdánk véleménye a mezőgazdasági dolgozókról. - Mit csinálnak, akik mégis idejönnek? Amiért mi jöttünk, az végeredményben nem lett meg. - Bolyongás a turistajelzések útvesztőiben.

Kőszeg...............69
Nyaralunk Kőszegen, nem dolgozunk. - Csakhogy nincs nyaraláshoz való idő. - Megmutatjuk a várost Cilának, és megismerkedünk a törökök ostromának egy újabb változatával. - Egy éjjelre visszamegyünk aludni Budapestre. - Andiékkal bejárjuk Kőszeg környékét, és meglátunk jóvoltukból sok minden egyebet is.

XLI. Budapest - Körmend - Szentgotthárd - Őriszentpéter - Budapest- . . . . . .117

Vas megyei létünkre most járunk először az Őrségben. - Nem is mi megyünk, hanem visznek bennünket.  - Minden igen szép, minden nagyon tetszett, ide még visszajövünk.
/1979/

XLII.   Budapest - Rostalló - Sárospatak - Budapest.............         141
Négyféle vonaton  és végül gyalog eljutunk a Zempléni hegyek közepébe. - Előkelőbben lakunk,  mint otthon,  mert két fürdőszobánk van. - Megismerkedünk Rostalló környékével,  látunk egy szocialista vállalatok által épitett katolikus templomot és rövid sétát teszünk Sárospatakon.
/1979/

XLIII.   Budapest  - Ljubljana - Rovinj - Beram - Budapest...........177

Ljubljana.............      179
Rovinjba akartunk menni,  hát  akkor hogyan kerültünk Ljubljanába?  - Utazás ismeretlen ismerősökkel,   Megtudjuk,  hogy  az   ember nem víztorony. - Miről tudni meg,  hogy Jugoszláviában  járunk?  - Tilalmak a csendes otthonban.

Rovinj...............213
Negyedszer Rovinjban. - Változások. - Harc a medúzákkal, később  a tengeri sünökkel is. - Mit  fogunk itt két hétig csinálni?  - Belejövünk aztán. - Hogyan strandol a német ember és hogyan a magyar?  - Norma és a fokhagyma.   - Nyerünk egy napot, mintha átléptük volna a Csendes  óceánon a vasárnap-hétfő vonalat.

Beram................247
Nem is olyan könnyű megállapítani, milyen nap van. - Magyar turisták által nem járt utakra kerülünk. - Meglátjuk Isztria másik arcát. - A gyilkos bálna rémtettei. - Nagy megázás, és aztán vége.
/1979/

Attachment: 19 1979.pdf
Attachment: 19 1979.pdf

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése