2012. október 18., csütörtök

Utikönyv 1976 - Túl a Kaukázuson

TARTALOMJEGYZÉK
Budapest - Moszkva - Szocsi -Tbiliszi -  Jereván - Kiev - Budapest

I.  Előkészületek  .........     3
    Hogyan kerültünk a Kaukázusba? - A Szovjetunióba való utazásnak a szokásostól eltérő módjai. - Mi melyik módot választottuk? - Mi minden történt indulásig?

II. Moszkva  ............     9
    Repülőutasnak nem lehet elveszni. - Felülről látjuk a felhőket. - Moszkva egy gróf nevével fogad bennünket. - 4000 km hosszú vastömb. - A gumi és a cumi. - Szakállas csecsemő jön ki az egyetemről. - Ahol külföldiek nem igen járnak. - Operaelőadás a Kongresszusi Palotában.

III. Szocsi............  69
    Kapcsolatba kerülünk a jordániai királlyal. - Az előkelőség csúcspontjára jutunk. - A szabályok hazája. - Ahol számozzák az időjárásokat. - Fényképezésem megint idegességet kelt - de a végén minden jóra fordul.

IV. Tbiliszi  ............107
    Egy kis foldrajz és egy kis történelem. - Kilepünk Európából. - Egy kucsmás kurd és több semmi. - Vurstliba megyünk, mint a gyerekek. Mit tud a grúz fiú magyarul? - Hogyan kell a világoskék nadrágból a szederfoltot kiszedni? Bonyolult módon jutunk el az operába. - Furcsa lakó a grúz Panteonban. - Cserekereskedelem a bennszülöttekkel.

V.   Jereván ...........199
    Autóbusszal a Szevan hágón keresztül. - Első találkozás a hacskárokkal. - A Szevan tó története. - A rózsaszínű város. - Őrült örmények közlekednek. - Részletek az örmények viszontagságos történelméből. - Megkövezett halott és barátságos eleven lányok. - Hangversenyen Jerevánban. - Az ország fő nevezetességei: kódexek és borok

VI.   Kiev  ............295
    Most már utazásunk vége közeledik. - Rövid ismerkedés Kievvel. - Évszázadokkal ezelőtt meghalt szerzetesek nyomában. - Miért vonattal megyünk Budapestre? - Mit ellenőriznek a határon? - Végre megint itthon

/1976/
Attachment: u 1976.pdf

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése