2009. július 22., szerda

Észmegálló 1 - kullancsok

Megáll az eszem és 5 percig szünetel :-)
Ez gyakran előfordul velem, de most elhatároztam, hogy leírom az olvasott, hallott, látott legnagyobb ökörségeket. Sajnos sok van, szinte minden napra jut egy, ezért a számozás.
Az első:
A tegnapi tévéhíradóban többször elmondták, hogy Európa egyik legveszélyesebb területének számít a nyugat-magyarországi térség a kullancsinvázó szempontjából. Ezen a vidéken átlagosan minden második kullancs fertőzött lehet, de Sopron egyes részein tízből kilenc fertőzött. Ugyanakkor azt is elmondták, hogy tavaly óta tilos vegyszerekkel permetezni a kullancsokat. Az Európai Unió szerint ugyanis az irtóanyag veszélyes lehet az emberre.
Akkor most inkább jöjjön a Lyme-kór meg az agyhártyagyulladás, mert hátha valaki bőrkiütést kap a permetezőszertől?

9 megjegyzés:

  1. Sajnos én is hallottam, sőt a szenvedő alanya is vagyok itt Ikerváron.

    VálaszTörlés
  2. vigyázz magadra, állítólag 2 hét a lappangási idő. Túl vagy már rajta?

    VálaszTörlés
  3. Valóban megáll az ész... Ti jól vagytok?

    VálaszTörlés
  4. Ez a permetezés is érdekes... a múlt héten napokig cirkulált fölöttünk egy jó, öreg, sárga AN-2 kukacbombázó, teli volt aggatva, mint a karácsonyfa, de amikor többedszer is szemléltem a 20X nagyítású dióverővel, akkor sem láttam, hogy spriccelt volna...
    Állítólag a szúnyogirtó szerek is randán meg lettek normázva, örülök is neki... mert ha a röppencs üresjáratban cirkál, legalább egy megafonnal felszólíthatná a szúnyogokat, hogy méltóztassanak szíveskedni tömeges öngyilkossággal megoldani a problémát.

    VálaszTörlés
  5. Kicsit belejavítok András írásába, az agyhártya gyulladásnak 2 hét a lappangása, a Lyme kórnak több év is lehet.

    VálaszTörlés
  6. Így van, egy kollégámnak 5 hónap lappangás után jött elő. 3 évig kezelték, mire tünetmentes lett, szerncsétlen a lórúgás-szerű gyógyszerektől néha napokig ketyó volt...
    Aztán van még egy jópofa nyavalya, amit szintén a kullancs terjeszt, ennek is hosszadalmas a kezelése. Valamiféle véglény van némelyik kullancs nyálában, ezt a parazitát is jókora lappangási idő után lehet észlelni. Sajnos a neve nem jut eszembe, de utánanézek.

    VálaszTörlés
  7. A kutyánk, aki nem teszi ki a lábát az udvarunkról, majdnem belehalt a kullancsfertőzésbe

    VálaszTörlés
  8. Csórikám... attól, hogy ő nem kolbászol, azok a retkes kullancsok még mászkálnak...

    VálaszTörlés