2012. augusztus 16., csütörtök

Utikönyvek 1984

Párizs - Tours - Angers - Quimper - Saint-Malo - Párizs
Attachment: u 1984.pdf

4 megjegyzés:

  1. Köszi az összes könyvet, gyorsan letöltöttem, mielőtt megszűnik a multi. 16-17-.es sorszámmal lesz még könyv?

    VálaszTörlés
  2. Bajban vagyok a sorszámokkal. Apukám az elején még sorszámozta őket, aztán később ez elmaradt. Van olyan könyv, amiben több utazás is van, és volt olyan utazás is, amelyik csak két könyvbe fért bele. Feltett szándékom, hogy az összeset beszkennelem, de még csak a munkának kb. az egyharmadával vagyok meg.
    Most azt a megoldást választottam, hogy sorszám helyett ezentúl az évszámokat fogom odaírni, ezt megcsinálom majd visszamenőleg is. A szkennelést nem a keletkezésük időrendjében csinálom, hanem ahogy a könyvek állnak a polcon, így fordult elő, hogy az utolsó, 1995-ös könyv digitális változata már elkészült.

    VálaszTörlés
  3. Nem baj, nem ez a lényeg. Ahogy neked a legjobb, úgy csináld. -:)

    VálaszTörlés
  4. A végén szeretnék valami összesítő tartalomjegyzéket, katalógust is csinálni, hogy rá lehessen egy-egy helyre, városra keresni. Ennek egyelőre az az akadálya, hogy újabban kép formában teszem be a pdf-be az oldalakat, mert így sokkal gyorsabb. Utána még mindig lehet karakterfelismerő programmal kereshetővé tenni, de ez nagy munka, sokat kell vesződni a formátum és a tévesztések kijavításával. Időnként egész vicces elírások is előfordulnak, mert olyan programot használok, ami megpróbálja kitalálni a nem felismert szavakat. Egyszer az egyelőre helyett az jelent meg, hogy agyrém.
    Ha kész vagyok vele, akarok egy posztot írni a szkennelés buktatóiról.

    VálaszTörlés