2011. május 26., csütörtök

Észmegálló 13- házszámok

Örkény-egypercesbe illő kis magyar abszurd. Csenget a postás: tértivevényes levelet hoz. Aláírom, átveszem, kibontom: Erdőkertes község önkormányzata jegyzőjétől jött. Nézem, mi van benne, hát egy HATÁROZAT, így, csupa nagybetűvel. Utána jön a csavar: Megállapítom, hogy a település Sándor utca megnevezésű közútján a 8. számú ingatlan új közigazgatási címe és házszáma 2011. május 5. napjától Erdőkertes, Sándor utca 8 számra változik.

Utána jön még néhány sor bikkfanyelven megírt szöveg, majd a végén: E határozat ellen 5000 Ft-os okmánybélyeggel ellátott fellebbezéssel lehet élni.

Még gondolkodom, hogy megér-e nekem 5000 forintot, hogy megfellebbezzem, és kérjem, hogy a házat Sándor u. 8-ról Sándor u. 8-ra számozzák vissza, hogy a hozzám igyekezők el ne tévedjenek.

9 megjegyzés:

  1. Alighanem az utcában valamelyik számtól volt változás, de annyi esze nem volt senkinek az önkormányzatnál, hogy csak azoknak küldjék ki a körlevelet, ahol ez valóságos váltást jelent. Inkább kidobtak egy csomó postai költséget az ablakon. Nem az ő pénzük, hanem az adófizetőké...

    VálaszTörlés
  2. Az ilyen esetekben szoktam mondani: Mindenkinek annyi esze van, amennyi látszik. -:)

    VálaszTörlés
  3. András, legalább lemondott már ???? :-))

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok Erdőkertesnek! Szuper csapat!

    VálaszTörlés
  5. András! Közben az jutott eszembe, hogy a "Heti hetesbe" beküldhetnéd, nekik is biztosan tetszene.

    VálaszTörlés
  6. Én a helyedben az 5000Ft-os fellebbezési költség ellen fellebbeznék.;)))))

    VálaszTörlés