2010. október 3., vasárnap

Tunézia 3. A szállodánk és mi




12 megjegyzés:

  1. Mind a három tunéziai összeállítás remek. Kiválóan visszaadja a helyi hangulatot, atmoszférát. Kösz. Üdv

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű helyeken jártatok...
    Köszönöm hogy megnézhettem

    VálaszTörlés
  3. De jo, hogy megosztottad velunk . Szep helyen nyaraltatok. Koszonom, hogy megnezhettem, megyek a tobbit is megnezem. Marika

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű fotókat csináltál! Gratulálok. Milyen idő volt, még mindig nagyon meleg volt?

    VálaszTörlés
  5. András fantasztikusak a képek! De a cím nem felel meg „Tunézia 3. A szállodánk és mi”. Főleg csak a szálloda van és te, hol a Gabi?

    VálaszTörlés
  6. Irén, nem nézegetted elég figyelmesen a képeket! Itt van Gabi is, épp a vájtlédi koktélját iszogatja a teraszon :)

    VálaszTörlés
  7. Ottani fogalmak szerint nem jó idő volt, amikor megérkeztünk, akkor érkezett egy hidegfront. 3 napig változóan felhős, szeles idő volt, de hideg nem volt. Néha még egy kis eső is esett, az egyik este nagy zivatart is átéltünk. A tenger hőmérsékletét 24-25 fokra tippelem, egy nap kivételével minden nap fürödtünk. Aztán a hét második felében igazi nyár volt, de nem kánikula.

    VálaszTörlés
  8. András nézegettem, nézegettem, a sok kép közül éppen egyen Gabi az is este, látam én azt a egy képet még tegnap, csak hiányolom a többi képekről

    VálaszTörlés
  9. Ahogy átnéztm az albumokat,azt a benyomást keltették, hogy erősen meghúzható a határ a szegények s a gazdagok világánál.Két kifejezett véglet tükröződik.A gazdag negyed egyáltalán nem illik az ottlakók kultúrájához !Kimondottan a külföldi turisták részére van,ami nagymértékben pazar s bőséges, amig a helybéli többség az utcán ülve teát árul....Óriási mennyire nem áll összhanga a kettő.

    Minden esetre turistaként szivesen töltenék ott néhány napot én is , bár valami titokzatos félelem lakodzik bennem még csak rágondolva is, de ott élni...talán sosem tudnék :-)
    Kösz a képeket

    VálaszTörlés
  10. Igazad van a két véglettel, de azt sem szabad elfelejteni, hogy pont az ország viszonylagos nyitottsága és a hatalmas idegenforgalom az, ami a szomszédos arab országokhoz képest viszonylagos jólétet teremtett a helyi lakosságnak is. Nem első alkalommal nyaraltunk iszlám országban, először nekünk is nagyon szokatlan és egy kicsit ijesztő volt, de hamarosan kiismertük a helyi szokásokat, és végül mindenhol nagyon jól éreztük magunkat. Van itt a multin egy kontaktom, aki Szíriába ment férjhez, és nagyon jól érzi magát abban az országban.

    VálaszTörlés