2010. október 6., szerda

Így néz ki a vörösiszap után Devecser és környéke

http://hvg.hu/nagyitas/20101004_devecser_nagyitas_fotogaleria#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_10_4

6 megjegyzés:

  1. A Csernobil feelingről szóló bejegyzéssel egyetértek. Sajnos :(

    VálaszTörlés
  2. Borzasztó ez a sok katasztrófa! Szörnyű a látvány! Sajnálom az ott élőket,
    és megértem, ha ezek után nem akarnak visszaköltözni a házukba!
    Az a baj, hogy felelősöket sosem találnak!

    VálaszTörlés
  3. Rettenetes képsorok, minden együttérzésem a bajba jutott családoké, mi lesz velük, hogyan tovább??? Csak remélni tudom hogy rendbejön az életük.

    VálaszTörlés
  4. Ma hallottam, hogy az átszakadt tározónak a fala mégcsak nem is betonból volt, hanem döngölt agyagból (ti. a beton többe került volna). Minden személynek, aki valaha is érintett volt ennek a tározónak a megépítésében, fenntartásában és ellenőrzésében, teljes vagyonelkobzást javasolnék, kerülnének egy szintre a rengeteg károsulttal. Szörnyű tragédia!

    VálaszTörlés
  5. http://index.hu/belfold/2010/10/06/illes_volt_titkara_all_a_tarozot_vizsgalo_felugylet_elen/?rnd=500

    "Már hónapok óta Illés Zoltán államtitkár egykori személyi titkára vezeti azt a környezetvédelmi felügyelőséget, amely két héttel a gátszakadás előtt ellenőrizte az ajkai timföldgyár vörösiszap-tárolóját."
    Szerintem az ellenőröket se felejtsük ki.

    VálaszTörlés
  6. Köszi a linket! Ez közel van hozzánk, érintett ismerős is van, mi is tartunk tőle ha kiszárad akkor felénk hozza a szél a port..... Ez a tározó megszilárdult "zagy"-ból van, ezt mindenhol így csinálják. És folyamatosan nedvesen kell tartani amig végleg be nem fedik, mert különben a por szállna mindenfelé. A gond valószínűleg abból adódott, hogy túl lett töltve és a sok csapadék meggyengítette a talajt is és a falat is. Majd biztos kiderítik. A környékbeliek több halottról és sokkal több eltűnt emberről beszélnek. Szivárog Tósokberénd felé is és szerintem nem alaptalanul félnek az ott lakók. Bele sem merek gondolni mi lenne ha újabb adag indulna bármerre is. Ez még száz év múlva is éreztetni fogja a hatását mert az eltakarítása szinte lehetetlen feladat.

    VálaszTörlés