2011. november 14., hétfő

Titokzatos vonalak a Góbi-sivatagban

Különös háromszögekből álló alakzatokat és koncentrikus köröket formáló épületeket látni  a Google Earth-ről leszedett képen az elhagyatott Góbi-sivatagban, amelyet Kína katonai, űr- és nukleáris programjához használ. A Google Earth-ön látható helyszín Ganszu és Csinjiang tartomány határán található, körülbelül 100 mérfölddel a kínai űrprogram központjától, bár a helyszínek közelében nincs jele semmiféle tevékenységnek. A titkos kínai repülőprogram katonai bázisa, Ding Csin, valamint az egykori kínai atomrobbantások helyszíne azonban szintén körülbelül 400 mérföldre fekszik a rejtélyes alakzatokat formáló helyszínektől. A rejtélyes alakzatok célja egyelőre ismeretlen, de egyes szakértők szerint a kínai rakéták optikai tartományának vizsgálatát szolgálhatják, és így szimulálhatják a városok utcahálózatát. Az összeesküvés-elméletek kedvelői azonban máris a rejtélyes amerikai Nevadában található "51-es körzethez" hasonlítják a titokzatos rajzolatokat, ahol egyes elméletek szerint egy Roswellben lezuhant UFO maradványait őrzik. (forrás: hvg).
A HVG képein nem láthatók a pontos koordináták, de megkerestem a Google Earth-ön. Az általam mellékelt képek alapján már bárki megtalálhatja a helyszíneket. Érdekes, hogy egy 2003-as képen még semmi nem látszik, a 2005-ös felvételen már félkész állapotban van a létesítmény. Az első felvétel repülőtér kifutópályájára emlékeztet, de vajon mi szükség van két repülőtérre egymás mellett? Főleg úgy hogy nem kötik össze őket utak, és kiszolgáló épületek sincsenek.


6 megjegyzés:

  1. A könnyítés érdekében légy szíves másold be a koordinátát.

    Itt sok érdekes dologra hívják fel a figyelmet:
    Google Earth -érdekes helyek
    http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?f=10&t=27494&start=900

    VálaszTörlés
  2. Én is átmegyek a Góbin nemsokára , igaz az nem a sivatag hanem egy indiai városka Puttaparthi és Kodaikanal között:):):).tőlünk 9500 km -re.

    VálaszTörlés
  3. Az origo által kínált linkeken megnéztem a helyszínt, nekem gyanús, hogy ezzel valaki, vagy valakik szórakoznak, elég érdekes, hogy átlátszanak az utak és elmosódott, töredékes régi térkép feliratok is látszanak néhol.

    VálaszTörlés
  4. USA légierő bázis: 110°51'4.98"W 32°10'16.85"N

    VálaszTörlés
  5. Az ál-repülőterek koordinátái:
    É 48°28'47,19''
    K 93°29'42,53''
    A többi kép ennek a közelőben készült, ha ez megvan, akkor mellette már meg lehet találni a többit is.

    VálaszTörlés