2011. április 8., péntek

Európai uniós átlag nyugdíjak




Kommentárt nem fűzök hozzá, értékelje ki mindenki saját maga. Horvátországnak, Bosznia és Hercegovinának, Albániának már megelőlegezték az EU tagságot, Írországot meg kifelejtették. Azért az ábra így is tanulságos.

20 megjegyzés:

  1. Hm!
    Tudod, hogy holnap tüntetés lesz? Én ott leszek...bár értelme nem sok....

    VálaszTörlés
  2. Itt a Balkánon egészen jól állunk. Vagy mi nem vagyunk balkáni állam?

    VálaszTörlés
  3. krözusok a nyugdijasok,nálunk-:)

    VálaszTörlés
  4. Albániához képest kétség kívül.

    VálaszTörlés
  5. Anicibó, mi ellen, vagy minek az érdekében tüntettek?

    VálaszTörlés
  6. a királyság ellen,a munkahelyekért,a bérekért,az elbocsátások ellen,,stb,,a nejemék is mentek busszal,,de én csak azt nem értem az utolso 4-5 évben miértnem volt tüntetés? a bérem azota nem emelkedett ,a munka körülményeim,kollektiv pedig csak romlott ,holvoltak eddig a szakszervezetek?

    VálaszTörlés
  7. http://www.pedagogusok.hu/index.php?cikk=010285_eurodemonstracio_budapesten_-_2011_aprilis_9_
    A demonstráció jelmondata: "A Szociális Európáért, a munkahelyekért és a jólétért, méltányos adó-és jogszabályokért."

    "a bérem azota nem emelkedett ,a munka körülményeim,kollektiv pedig csak romlott ,holvoltak eddig a szakszervezetek?"..... Nekem meg megszüntették a munkakörömet....maholnap utcára kerülök. :(

    VálaszTörlés
  8. sajnálom,,,,,itt nálunk, a lakhelyemen is az ovodában egy csoport ujra megszünik,és a pedagogusok közül is leépités lessz,,de nálunk a mozdonyvezetöknél már ugynézki a helyzet mint a rabszolga tartás idején,

    VálaszTörlés
  9. Nem véletlen, hogy a rendszerváltás után az egyik első dolog volt, hogy szétverték a szakszervezeteket. Ami megmaradt belőlük, az vicc. (Ami meg előtte volt, azt megtanították marxizmusból: a szakszervezet a párt hajtószíja, talán még Lenin találta ki ezt az elméncséget). A mai világ igazi szakszervezetei, pártjai a Facebook és a hasonló oldalak, természetesen a multit is beleértve (lásd az arab országok példáját).
    A jövedelmem nekem is csak azóta emelkedik évente, ha nem is nagy összeggel, mióta nyugdíjas lettem,előtte évekig változatlan volt. Ha bejön a svéd modell, ennek is vége.

    VálaszTörlés
  10. te már megérted a nyugdijat,,de mi?

    VálaszTörlés
  11. És ha meg is érjük, milyen pénzből fizetnek és mennyit?? Munkából sem lehet megélni, de a nyugdíjból, amit nem is fognak megfizetni?? Amit gyűjtöttünk, mert annak idején "köteleztek" rá.. azt most elvette az állam, pedig sok lemondással járt és mégsem a családok enyhíthetik általa az amúgy is felgyülemlett adósságokat, nehéz helyzeteket. Az állam veszi el, hogy a gazdagoknak még több adókedvezményt nyújthasson!!! Lassan már nem lesz mit elvegyen, mert bérünk sem lesz és akkor ki fog neki adót fizetni?? A vállalkozó biztosan nem, mert akkor nem éri meg neki, a multik szintén nem, mert inkább másik országban folytatják, a bankok, ők sem, mert ők is a hitelesekre fogják hárítani a fizetnivalót. DE MIBŐL???
    Sosem lesz vége??? Amiért több éve megdolgoztunk és nélkülöztünk, azt egy pillanat alatt elvesztjük, mert nemhogy segítséget nem kapunk, hanem még jobban ellehetetlenítik a helyzetünket, megalázóan kevés bérrel fizetik meg a munkánkat. Pedig arra is ugyanúgy szükség van, mint a parlamenti munkákra, ahova ők be sem járnak, tüntetnek, távol maradnak.. mert éppen így tiltakozik egyik a másik ellen..Próbálnám én ezt a munkahelyemen, hogy a munkatársam felbosszantott, mert nem egyezik a véleményünk és ezért másnap távol maradok, tüntetek, nem veszek részt a munkahelyem dolgaiban.Hát elképzelni is szörnyű!!!!

    VálaszTörlés
  12. ez egy következmények nélküli ország,,már ha elég magassan vagy a piedesztán,,

    VálaszTörlés
  13. http://ancibo.multiply.com/photos/album/281/281
    Hoztam a fotókat. Nagyon jólsikerült demonstráció volt.
    Lunakutya figyelmébe ajánlom a 16. fotót! :)

    VálaszTörlés
  14. Ennél az abszolut értékű kimutatásnál többet mutatna a nyugdíjak vásárlóértékének az összehasonlítása. Nagy a gyanúm, hogy ebben a listában még hátrébb kerülnénk.

    VálaszTörlés
  15. aki nyugdijas örüljön hogy kap nyugdijat,,mondja az állam bácsi,,aki meg elötte van az vagy megpusztul,mert a korhatárt kitolják a csillagos égig,,vagy nem fog egy kanyit sem kapni ha megéri a nyugdijba menetelt mert nem lesz aki fizesse a nyögdijat ! -de örülök neki hogy 4 millioval hozzájárultam a nyugdijkasszához,,(:- !! (láttam a képet )

    VálaszTörlés
  16. Azért azt az ennél jóval nagyobb összeget se felejtsd el, amit a munkáltatód fizet utánad (23 %) és amelyet az állambácsi már korábban (meg a jövöben is) folyamatosan lenyel.

    VálaszTörlés
  17. nem felejtem,,,a zsebemben kinyilik a bicska ha rágondolok,,

    VálaszTörlés
  18. Kárt ne tégy magadban! Inkább hagyd otthon azt a bicsakot!

    VálaszTörlés
  19. akkor,nem tudok enni-:),mivel a szendvicset(+a konzervek) utállom !

    VálaszTörlés