2010. január 5., kedd

Észmegálló 9 - H1N1

Az EU Parlament Egészségügyi Bizottsága egyhangúlag elfogadott határozata alapján 2010 januárjában vizsgálat indul a gyógyszergyártó cégek és a globális sertésinfluenza kampány kapcsolatáról. Az úgynevezett "Arany háromszög", vagyis a gyógyszeripar és a tudósok, valamint a nemzetközi egészségügyi szervezetek kapcsolatainak átvilágítása milliók életére kihatással van. Ugyanis például a H1N1 oltás kapcsán hozott, és a kormányok és az emberek személyes magatartását befolyásoló információk olyan döntési helyzeteket hoztak létre, amelyek a politikusokat óriási kiadásokra és az embereket pedig nem kellően meggyőző oltási kényszerbe sodorták.

A parlamenti indítványt Dr. Wolfgang Wodarg, a PACE (az Európa Tanács Parlamenti Taggyűlése) Egészségügyi Bizottságának az elnöke, korábban a német Parlamentben a Szociáldemokrata Párt képviselője, terjesztette elő. Az ismert orvos és járványügyi szakember, a tüdő- és környezetbántalmi betegségek specialistája, a WHO jelenlegi sertésinfluenza járvány elleni kampányát egyenesen "az évszázad egyik legnagyobb botrányának" nevezte. Hivatalos nyilatkozatában Wodarg kritizálta a gyógyszeripar befolyását a tudósokra és a nemzetközi hivatalnokokra, megállapítván, hogy emiatt "szükségtelenül több millió egészséges embert tettek ki az elégtelenül tesztelt oltások kockázatának", és hogy ez az influenza "sokkal kevésbé káros", mint minden korábbi járvány.

Wodarg szerint az Európai Parlament vizsgálatának különösen a WHO szerepére és júniusi járvány bejelentésére kell koncentrálnia. 2009 áprilisában történt meg először, hogy a WHO járványügyi kritériumait megváltoztatta, amikor az első mexikói esetek ismertté váltak, úgy hogy nem a betegség valódi kockázatát, hanem a betegség esetek számát vették alapul a "járvány" bejelentéséhez

A sertésinfluenza járvánnyá nyilvánítása következényeként országok kényszerültek járványtervek bevezetésére és a sertésinfluenza elleni oltások beszerzésére. Mivel a WHO nem áll semmiféle parlamenti ellenőrzés alatt, Wodarg szerint a kormányoknak joguk van számadást kérni tőle.

A neves antiglobalista, William Engdahl által közzétett információk elgondolkodtatják az egészségügyi kommunikációval foglalkozókat, következtetéseiben túlmegy a közvetlen erkölcsi felelősség megállapításának fontosságán. Felveti az emberek százmillióinak életére minden korábbinál nagyobb hatással bíró nemzetközi és nemzeti egészségügyi szervezetek és intézmények számadási kötelezettségének és hitelességének a kérdését is.

_________________________________________________________________________

Próbáltam utánajárni az e-mailben kapott hír igazságtartalmának, és valósnak tűnik. Wodarg létező EU politikus, és a honlapján sok ezzel kapcsolatos háttéranyag található. Ha valaki utána akar olvasni, egy tanulságos linket ideteszek:

http://www.wodarg.de/show/2948122.html

32 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy közzétetted!

    VálaszTörlés
  2. Valami nem stimmel! A keresőben nem hoz ki még csak hasonló hírt sem az EU oldalakról.

    VálaszTörlés
  3. Azért én örülök, hogy a kötelező védőoltások meghatározásánál nem az internet érvei/ellenérvei hatnak/hatottak a laikusokra:

    – Tuberkulózis elleni oltás
    – diftéria, tetanusz, szamárköhögés elleni oltás
    – a jelenlegi teljes sejtes szamárköhögés elleni komponens
    – csak tisztított antigéneket tartalmazó szamárköhögés elleni komponens
    – szájon át adott, élő, gyengített vírustörzseket tartalmazó oltóanyag gyermekbénulás ellen
    – inaktivált (=elölt) vírust tartalmazó gyermekbénulás elleni oltóanyag
    – a Haemophilus influenzae baktérium elleni oltóanyag
    – mumpsz, kanyaró, rózsahimlő elleni oltóanyag
    – fertőző májgyulladás elleni oltóanyag.

    Lehet, a H1N1 elleni védőoltás ellenzőinek is igazuk van, ám ezt én laikus nem tudom eldönteni, éppúgy, ahogyan nem tudnám eldönteni, ha valaki ma pl. a (most bevezetendő, mert eddig nem volt) gyermekbénulás elleni védőoltást kezdené ugyanilyen alapon megkérdőjelezni.
    Hisz a védőoltások tulajdonsága részben abban nyilvánul meg, hogy kevesebb, jóval kevesebb ember kapja el azt a betegséget, mint a védőoltás előtti korban. Ezt viszont szerintem csak sok évi statisztikai átlaggal lehet számolni.

    VálaszTörlés
  4. Juhorka, rossz helyen kereshetted. Én is utánanéztem, Ide másolom az Európa Tanács Parlament jan. 25-i ülésének napirendjét:

    Monday 25 January 2010

    8a.m.


    Bureau of the Assembly

    9.30a.m.


    Political groups

    11.30a.m.

    1.

    Opening of the first part of the 2010 Ordinary Session

    (by the oldest member in the Chair)

    a. Examination of credentials (Doc. )

    b. Election of the President of the Assembly

    c. Election of Vice-Presidents of the Assembly

    d. Appointment of members of committees

    e. Request for debate under urgent procedure on:

    – "Faked pandemics: a threat for health"

    ami magyarul kb annyit jelent, hogy sürgős eljárásban vita kérése az egészséget veszélyeztető járvány-megtévesztés ügyében.

    Forrás:
    http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/WorkingDocs/doc09/edoc12086.htm

    VálaszTörlés
  5. Nezsu, a járványügy a múltban valóban hatalmas eredményeket ért el. De nekem úgy tűnik, hogy most - lehet hogy csak elővigyázatosságból, de nincs kizárva, hogy tudatosan - melléfogtak. A főpróba volt ami a madárinfluenzával történt, most már az "előadás" résztvevői vagyunk.

    VálaszTörlés
  6. Mondanám, hogy térjünk vissza a témára úgy 30 év múlva, de nekem nem valószínű, hogy van még 30 évem. (Majd megcibálom a füledet onnan fentről:D)
    Úgy gondolom, hogy egy esetleges világjárványt (kiemelném, hogy esetleges, hiszen a prognózisok nem lehetnek pontosak) célszerű manapság megakadályozni, mert nem vagyunk s középkorban, sőt lassan 100 évvel a spanyolnátha járvány után vagyunk, amely járványok nagyszámú áldozatot szedtek, egyik másik járvány szinte elnéptelenítette Európát.
    Lehet, hogy az ellenzők szerint túlnépesedés van, s nem árt egy esetleges járvány, amely ellen nem kell védekeznünk?

    VálaszTörlés
  7. Igen, valami ilyesmit jelent, aszerint, amennyit tudok angolul. Ez valójában nem jelent semmit. Nem igazolja a hír valódiságát. Megkockáztatom, hogy aki közzétette a hírt, az vagy rosszindulatból, vagy butaságból tette. Ha a hír igaz lenne, akkor az összes újságíró rávetette volna magát, de így csak néhány, hogy úgy mondjam "ellendrukker" weblap közölte.

    VálaszTörlés
  8. "16 December 2009

    Draft agenda

    1st part of the 2010 Ordinary Session
    (25-29 January 2010)

    updated by the Bureau of the Assembly on 14 December 2009

    Monday 25 January 2010"


    Ez azt jelenti, hogy ez egy 2010 január 25-re kitűzött napirendi terv. Majd meglátjuk mi történik.

    VálaszTörlés
  9. Okosabb nem jutott eszembe: Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

    VálaszTörlés
  10. Nem fogjuk megtudni az igazságot, mert annak messzire mutató következményei lennének, ezt pedig a globalizációban érdekeltek nem engednék. A mókus és a patkány között is csak annyi a különség, hogy az előbbinek jobb a sajtója. Ezt a viccet akár a H1N1-gyel kapcsolatban is mondhatnánk.
    Manapság tudósokat csodafegyverként is bevetnek egyes országok. Hatékony és olcsó. Mindenki mondja hogy globális felmelegedés van, tudósokra hivatkozva, próbálnak is tenni ellene. Amerika
    meg azt mondja hogy nincs globális felmelegedés, előszed 2 tudóst akik ezt állítják, és egy fillért
    sem költ erre az " úri huncutságra". Olcsón megúszta. Ez van.

    VálaszTörlés
  11. Jó, akkor ezt 2040. január 6-án egy felhőcske szélén üldögélve megbeszéljük!

    VálaszTörlés
  12. A jégkorszak után jött felmelegedést mi okozta? Biztosan nem a globális felmelegedés.

    VálaszTörlés
  13. Az, hogy megszűntek azok a körülmények amik a jégkorszakot előidézték :-)

    VálaszTörlés
  14. Mert Amerika akkor sem költött az "úri huncutságra". Ámérika a felelős és punktum!

    VálaszTörlés
  15. Ugye hogy van logikus magyarázat.

    VálaszTörlés
  16. Én sem leszek már okosabb, az is biztos.-:)) És a jégkorszakot mi idézte elő?

    VálaszTörlés
  17. Norvég tudósok állítólag hibásan záródó hűtőszekrény kilincseket találtak neandervölgyi leletekben. Ebből ők arra következtettek, hogy több ilyen hűtő együttesen idézhette elő a jégkorszakot. Linket sajnos nem tudok.

    VálaszTörlés
  18. Milyen linkek ezek a norvég tudósok! Már rég közismertté kellett volna tenniük a leleteket! :DDD

    VálaszTörlés
  19. No lám, meg is vannak a "messzire mutató következmények". -:) Jól van, megnyugodtam.

    VálaszTörlés
  20. A "természeti" csatornákon gyakorta beszélnekmostanában a Föld eddigi történéseiről, nálam hitelesebben és pontosabban elmondták/ják.

    VálaszTörlés
  21. Hmm elolvastam (a magyart mindenképpen).
    S rögtön a segítségeteket kérem eme mondat értelmezésére: "Az indítvány 14 aláírója – akik között a magyar Czinege Imre is megtalálható – úgy vélték: a világjárvány nem állhat a gyógyszerkereskedők befolyása alatt." (kiemelés tőlem). Most akkor hogyan is van ez?
    Vagy csak az újságíró nézett sok rém- és katasztrófafilmet? Egy világméretű járványt indítanak el a gyógyszerkereskedők? Avagy talán, úgy vélik, meg tudnak fékezni egy világméretű járványt? Mert egy járvány, amely világméretű, hogyan másként állhat még az említett kereskedők befolyása alatt?

    VálaszTörlés
  22. Sokan arra gondolnak, hogy a gyógyszerkereskedők művileg indították el a járványhisztériát, csak hogy jó sokat keressenek az álgyógyításon. De ezt Te is tudod.

    VálaszTörlés
  23. Persze, hogy tudom...
    De a cikk szerzője nem (ál)hisztériáról beszél. Azt már meg sem merem említeni, hogy egy kereskedő csak azt tudja eladni, amit valaki elkészített (a cikkben a gyógyszerkereskedők helyett gyógyszergyártók lett volna a helyes fogalom szerintem).
    Azt meg még kevésbé merem felvetni, hogy a védőoltást ellenzők által keltett "hisztériát" talán a sámánok, táltosok, füvesasszonyok és egyéb "természetgyógyászok" keltették-e?
    Vagy azok, akik kimaradtak a "bizniszből"?

    VálaszTörlés
  24. Van egy olyan érzésem, hogy újabb pofont készülünk adni a sz..nak. Jól elvitatkozgatnak majd Brüsszelben, mi pedig semmivel sem leszünk okosabbak, mint eddig voltunk.
    Ami itt határozatként szerepel, az szerintem nem az, hanem legfeljebb indítvány.

    Gépi nyersfordításban:

    Hamisított járványok - veszély az egészségre

    Állásfoglalásra irányuló ajánlás

    Wodarg úr által benyújtott, és mások

    Ezt az indítványt nem tárgyalja a közgyűlés, és csak kötelezi azokat a tagokat, akik aláírták

    Annak érdekében, hogy előmozdítsák a szabadalmaztatott gyógyszerek és oltóanyagok influenza ellen, a gyógyszeripari vállalatok befolyásolták a tudósok(at) és világszerte a kormányok hivatalos szerve(it), amelynek feladata a közegészségügyi előírásoknak (megfelelően) a riasztás. Pazarolja az egészségügy szűkös erőforrásait nem hatékony oltóanyag stratégiák(kal) és feleslegesen kitett millió egészséges ember(t) annak a kockázat(nak), ami ismeretlen mellékhatása a nem megfelelően tesztelt vakcina(nak).

    A "madár-influenza"-kampány (2005/06) kombinál(va) a "sertés-influenza"-kampány(nyal) úgy tűnik, hogy okozott nagy károkat nem csak néhány beoltott betegnek és az állami egészségügyi költségvetés(nek), hanem a fontos nemzetközi egészségügyi szervek hitelesség(ének) és elszámoltathatóság(ának). Világjárvány riasztásra nem lehet befolyása (a gyógyszergyáraknak {ahogy Nezsu is értelmezi} ).

    Tagállamai az Európa Tanácsnak kell kérnie az azonnali vizsgálatot következményeiről nemzeti és európai szinten.

    VálaszTörlés
  25. Érdekesnek tartom, hogy a sok vény nélkül kapható gyógyszer-szerű készítmény egyike ellen sem volt ekkora felzúdulás, pedig még a reklámjaikban is elhangzik, hogy a kockázatokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét (s nem mellesleg, abban van a nagy profit!).

    Aztán meg arra gondoltam, hogy milyen szerencse, hogy a nagy középkori kolera és egyéb járványok idején nem volt net. Mekkorát lehetett volna vitatkozni, amikor a város határában megjelent a furcsa ruhában lévő, kezében füstölőt himbáló hírhozó, azzal a hírrel, hogy közeleg a kolera, védje magát a város, ahogyan tudja. Megjelentek volna az ellenzők, s pánikkeltésről, álhisztériáról beszéltek volna nagy lelkesen, hiszen ők még nem betegek!

    VálaszTörlés
  26. Én meg arra gondoltam, sokan nem evolúciós folyamatnak tekintik a globalizációt, hanem egy egy szűk érdekcsoport elhatározásaként, akik végig akarják rabolni a földet. Pedig fordítva van. Egyszerűen meglovagolják a globalizációt.

    VálaszTörlés
  27. Nem kellett ehhez net, gondolj csak a régi mesére a farkast kiáltó pásztorfiúról.

    VálaszTörlés
  28. Nem, nem!
    Kellett volna a net, hogy villámgyorsan elterjedjen, hogy a fura védőöltözéket és a füstölőket árusítók találták ki a kolerát, hogy busás haszonra tegyenek szert :P

    VálaszTörlés
  29. Ui. Bár így is elnépteledett Európa egy-egy járvány hatására :((((

    VálaszTörlés
  30. Megtörtént a brüsszeli meghallgatás, és amint várható volt, nem lettünk semmivel sem okosabbak. Azt tervezik, hogy jelentéstervezetet készítenek a témában, amit a nyáron vagy ősszel a parlamenti közgyűlés plenáris napirendjére terjeszthetnek. Vagyis az ügy nyúlik, mint a rétestészta, aztán majd szépen elalszik, egészen a következő járványig.

    VálaszTörlés