2009. október 6., kedd

Észmegálló 6 - Nemzeti gyásznap

Hallom a hírekben, hogy ma délelőtt katonai tiszteletadás mellett, az államelnök, a miniszterelnök, a Parlament elnöke, a főbíró és az Alkotmánybíróság elnöke jelenlétében félárbocra eresztették a Kossuth téren a nemzeti lobogót. Az eseményre "mintegy 24-25 ember" volt kíváncsi (így mondták a rádióban).
Ennyire nem érdekli a ma emberét, hogy mi történt 160 éve Aradon, és miért? Budapesten 2 millió ember él. Kiszámoltam, a 25 ennek a 0,00125%-a. Egyetlen osztályfőnök nem akadt a fővárosban, aki kivitte volna az osztályát a Parlament elé? Igaz, egy ilyen esemény alkalmatlan az elQrózásra, randalírozásra. Talán az volt a baj, hogy a Kossuth tér volt a helyszín. Biztos vagyok benne, hogy ha az ország legkisebb falujában tartották volna a megemlékezést, ennek a létszámnak a sokszorosa lett volna ott.

5 megjegyzés:

  1. Az állami ünnepségek mostanában nem túl népszerűek, és a látogatottságuknak a hermetikusan körbekordonozott Kossuth tér és környéke sem kedvez. Azonban ne csüggedj, mert a napnak nincsen még vége. munka után mi is megyünk koszorúzni Bugyira, ahogy az országban sokfelé lesz hasonló esemény...

    VálaszTörlés
  2. Majd ha kordont kell bontani, többen lesznek. Cirkusz kell a népnek, nem megemlékezés. Bocs' hogy a keserűség szól belőlem.

    VálaszTörlés
  3. Nem kell keseregni! A mai napon, simán több, mint ezer megemlékezés zajlott az országban. Állítom, hogy mindenhol többen voltak, mint az államin. Hát ne csüggedj...

    VálaszTörlés